Woensdag 29 januari 2020 organiseerde de TVD (Branchevereniging van Tentenverhuurbedrijven in Nederland) een kennismiddag in samenwerking met de VVEM (Vereniging van Evenementenmakers) op de nieuwe locatie van Van Ham Tenten & Podia te Bladel. Met ruim 250 deelnemers, waaronder organisatoren, leveranciers en overheden, en een attractief programma kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde en succesvolle middag. 

Buitenevenementen in Nederland, ze worden steeds groter. Meer mensen, meer activiteiten en steeds grotere en professionelere tenten. Het is aan ons als tentenverhuurders om ervoor te zorgen dat het deel rondom tenten goed gebeurt zodat iedereen zich veilig kan voelen in en om de tent. 

De middag werd geleid door Willem Westermann, de dagvoorzitter en crisismanager, en Gerard Korthout, de lachvoorzitter. Middels een nagebootst ‘crisiscentrum’ kwamen deze middag onderwerpen voorbij middels fictieve calamiteiten. Gelukkig waren alle experts en deskundigen in de zaal aanwezig. Zij gingen onder leiding van de crisismanager met elkaar in gesprek hoe te komen tot oplossingen wanneer deze calamiteiten zich in de praktijk zouden kunnen voordoen. De fictieve calamiteiten die voorbij kwamen hadden onder meer van doen met arbo veiligheid, zaken rond op- en afbouw, maar ook met constructieve veiligheid en brandveiligheid van tenten. Verder kwam ook het milieu voorbij en de middag eindigde met de uitgebreide sessie over het weer. Een onderwerp dat een steeds grotere rol speelt rondom buitenevenementen. 

Een mobiel weerstation van Weerbewaking Nederland, een bedrijf wat zich heeft gespecialiseerd in weerbewaking op buitenevenementen, kwam binnenrijden en gezamenlijk werden een aantal mogelijke weerscenario’s besproken. Om het weer nog beter in beeld te brengen gaf weerman Reinier van den Berg een bevlogen presentatie waarbij hij onder meer inging op de klimaatverandering en de directe effecten hiervan op het weer. De presentatie kun je downloaden via de link.

Het doel van de middag was kennis delen. Het tweede doel van de middag was oude kennissen te ontmoeten en nieuwe te maken, iets wat tijdens een echte Brabantse borrel ter afsluiting in onze ogen prima gelukt is. 

Wij danken alle bezoekers voor het komen en de medewerking en wensen ze een veilig en succesvol seizoen!